Curanieuws

Curacao in lockdown

Curaçao is twee weken in lockdown gegaan. Er mag alleen naar buiten in het geval van een medische noodzaak of om inkopen te doen bij de supermarkt, apotheek of bouwmarkt. Wie zich niet aan de richtlijnen houdt kan hoge boetes krijgen.

Er zijn inmiddels elf bevestigde coronabesmettingen. De eerste negen patiënten kwamen uit het buitenland, maar volgens minister-president Rhuggenaath is er nu ook sprake van een interne besmetting van mens op mens. Daarom wil de regering van Curaçao snel handelen om te voorkomen dat er een situatie escaleert.

Afgelopen Zaterdag werd er al een avondklok ingesteld en die is per direct uitgebreid naar de volledige lockdown. Minister Girigorie van Jusitie liet in een persconferentie weten enigszins coulant te zullen zijn voor ondernemers die maandag hun zaak moeten afsluiten en dingen moeten regelen, maar verder mag niemand de straat meer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *